Jojo’s Bizzare Adventures (1)

jojo01

Jojo’s Bizzare Adventures (2012) je verovatno prva uspešna adaptacija popularne mange koja prati neverovatne avanture porodocie Džostar kroz generacije. Ova sezona prati doživlaje prve dve generacije korisnika talasa (hamona) Džonatana i Džozefa Džostara. Serijal je u Japanu i svetu doživeo veliku popularnost, naročito po pojavljivanju standova. Do tada je manga bila popularna po stilu koj je se granični sa glamuroznim modnim crtežima, za to je zaslužna i priča, kao i tempo odvijanja radnje zbog kojih ovaj naslov dobija opise kao što su „Japanski Indijana Džons na steroidima“, „Otac i majka šonena“, „Fabulosly Manl(r)y“… Neizostavno treba spomenuti i da se popularnost serije povećala zahvaljujući internetu i animacijama koje su radili japanski fanovi inspirisani ranijim anime adaptacijama i video igrama. (Wryyyy, za warudo,..)
Sve u svemu, jako zabavna serija koju treba odgledata, pa makar zbog opšte (otaku) kulture.

Sinopsis:
Porodica Džostar živi u Britaniji i prilično je imućna, a naša avantura počinje kad mladi Džonatan upozna svog usvojenog brata Dia koji je njegova sušta suprotnost. Dugo je trajala nesloga između dva brata, a vrhunac zavade je kada se ispostavi da Dio želi da postane naslednik celog imanja i kad se u priču umeša čudna kamena maska koja ima sposobnost da stvara vampire…

Sve epizode su na japanskom jeziku, sa sprskim titlovima, a za one koji ne vole tako ostavili smo i engleski prevod koji možete po želji upaliti.

This post has been viewed 2.700 times

Facebook Comments ()

Default Comments (12)

12 comments

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *