Memories Katsuhiro Otomo

Memories Katsuhiro Otomo

MEMORIES

ANIDB

BG-Anime Forum

O filmu:
„Memories“ otvara „Magnetic Rose“, najpoznatija od tri priče. Zaplet počinje kada „Korona“, đubretarski brod koji skuplja svemirski otpad kako se letilice ne bi oštetile kvarnim satelitima i zalutalim asteroidima koji plutaju vasionom, primi misteriozni poziv u pomoć. Pošto po zakonu ne smeju okrenuti leđa S.O.S. signalu, članovi posade „Korone“ – večito pijani kapetan Rus, džangrizavi navigator Japanac, i dva astronauta, pribrani Nemac s mračnom tajnom i Meksikanac čije je glavno interesovanje jurenje sukanja – odlaze na naizgled napuštenu svemirsku stanicu, gde ih očekuje susret s njihovim najvećim strahovima. „Magnetic Rose“ je jedan od retkih primera uspešnog mešanja elemenata hard boiled naučne fantastike i psihološkog horora, a značajan je i utoliko što je ovo prvo ostvarenje čiji scenario potpisuje legendarni Satoši Kon, već tu vidno oduševljen poigravanjem sa ljudskom percepcijom stvarnosti, što je tema koja je kasnije obeležila njegovu karijeru.

Druga u nizu je priča „Stink Bomb“, po tonu znatno opuštenija od „Magnetic Rose“, a po žanru pseudopolitička satira s društvenom kritikom – iliti, srpski rečeno, sprdnja. Radnja prati momka po imenu Nobuo Tanaka, sitnog službenika jedne farmaceutske kompanije, koji u želji da se otarasi uporne kijavice proba eksperimentalni lek koji još nije pušten na tržište. Iako je lek uspešno zaustavio kijanje i slinav nos, ima i jedno veoma nezgodno neželjeno dejstvo. Naime, naš Nobuo je počeo da smrdi – ali ne da onako neugodno smrducka, nego da zaudara tako pogano da se ceo Japan davi u njegovom smradu, a vlada u pomoć mora da zove vojsku. Eto vam za nauk da sledeći put ozbiljno shvatite ono upozorenje „pre upotrebe, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.“

Završnica filma je „Cannon Fodder“, najkraća i najbizarnija od tri celine. Animiran eksperimentalnim stilom, sa duboko simboličnom pričom, „Cannon Fodder“ je antiratna alegorija čija je poruka mučna i upečatljiva. Zanimljivo je da je ovo jedina celina koju je lično režirao Kacuhiro Otomo.

Media info:
Video: MPEG4 Video (H264) 1280×704 23.976fps


Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 640kbps [Audio] Japanese
Subtitle: Advanced SubStation Alpha [Subtitle] Serbian, English

Sceens:Magnetic Rose

 Stink Bomb

 Cannon Fodder

Download:

Magnetic Rose
BGA Memories Magnetic Rose part001
BGA Memories Magnetic Rose part002
BGA Memories Magnetic Rose part003
BGA Memories Magnetic Rose part004
BGA Memories Magnetic Rose part005
BGA Memories Magnetic Rose part006
BGA Memories Magnetic Rose part007
BGA Memories Magnetic Rose part008Stink Bomb:
BGA Stink Bomb part001
BGA Stink Bomb part002
BGA Stink Bomb part003
BGA Stink Bomb part004
BGA Stink Bomb part005
BGA Stink Bomb part006
BGA Stink Bomb part007Cannon Fodder:
BGA Cannon Fodder part001
BGA Cannon Fodder part002
BGA Cannon Fodder part003
BGA Cannon Fodder part004
BGA Cannon Fodder part005Download, samo prevodi:
Memories 01 Magnetic Rose.ass

Memories 02 Stink Bomb.ass
Memories 03 Cannon Fodder.ass

Kako spojiti skinute delove filma?

This post has been viewed 1.609 times

Facebook Comments ()

Default Comments (0)

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *