-
29-07-2010 18:48 #1Curious-one Mangaš
- Blog Entries
- 6
- Thanks
- 6
- Thanked 33 Times in 20 Posts
Marko Vidojkovic i njegove pravcate razbijacke knjige!
Ovaj, vecina vas je cula za naseg cuvenog pisca i urednika Playboya - Marka Vidojkovica, momak koji se proslavio knjigama "Djavo je moj drug" koja govori o odrastanju sedamnaestogodisnjeg pankera koji ne zna sta ce sa zivotom, opija se, jebe sve sto stigne i gleda kako da umre sto mladji, sasvim sasava i otkinuta tema ce vas zasmejavati kroz gotovo celu pricu, a verujte mi, jako je duga i puna perverzija kako onim koje muski i zenski teensi rade tako i perverzija koje zivot stavlja pred ovog mladog pankera. Uostalom tu je i knjiga "Ples sitnih demona" koja je inace prvi deo o doticnom Bobanu Šestiću, mada je drugi deo opisa njegovog života totalno remek-delo! :D Ovo su sve njegove knjige, imaju interesantne nazive a isto tako i interesantnu sadržinu, moram vam reći, momak je car! Eto, pa navalite, u poslednje vreme nisam gutala neke knjige poput njegovih. E da, i obavezno obratite pažnju na knjigu "Sve crvenkape su iste", strava i žasu u pozitivnom smislu! xD
Evo ga spisak njegovih dela a odmah posle i par reči o njemu...Enjoy!
"Ples sitnih demona"
"Djavo je moj drug"
"Pikavci na plaži"
"Kandže"
"Sve crvenkape su iste"
"Bog ti pomogo"
"Hoću da mi se nešto lepo desi odmah"
http://en.wikipedia.org/wiki/Marko_Vidojkovi%C4%87
ちえん
"Sex, drugs & rock 'n' roll
speed, weed & birth control
lifes a bitch until we die
so fuck this world
lets get high
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams."
-
30-07-2010 02:41 #2Almighty Mangaš
- Thanks
- 33
- Thanked 56 Times in 28 Posts
Re: Marko Vidojkovic i njegove pravcate razbijacke knjige!
Ne gotivim tog lika uopste. Nisam procitao ni jednu njegovu knjigu ali sam ga dosta slusao na radiju i tv-u. Potpuno su mi bezveze teme o kojima pise i ne svidja mi se to sto pokusava da stekne popularnost kao "kontraverzni pisac" ili "pisac koji se bavi tabu temama".
-
30-07-2010 09:30 #3Manijak Otaku
- Thanks
- 0
- Thanked 7 Times in 5 Posts
Pa probaj da procitas knjigu mozda ti se dopadne
<br />
-
30-07-2010 09:40 #4Curious-one Mangaš
- Blog Entries
- 6
- Thanks
- 6
Mxm, u pravu je Sleepy. Ja licno nikada nisam odgledala ni jednu emisiju u kojoj je on gostovao, stavise drago mi je jer bih se mozda i ja razocarala, ali ovako kada citas stvarno je zanimljivo, neka mesavina Bukowskog, mozda malo i mesavina Bordzesovog "Džanka", ali daleko je od toga. Probaj stvarno, pocni od knjige "Đavo je moj drug" ili odaberi već sam neki naslov, čini mi se da će da ti se svidi :)
ちえん
so fuck this world
lets get high
-
30-07-2010 10:19 #5Manijak Otaku
- Thanks
- 41
- Thanked 19 Times in 15 Posts
lOSHE si imenovala temu tj. mislim na "pravcate razbijachke knjige" deo ^___^ iako te je prijatno iznenadilo, da bi privukla josh ljudi da prochitaju, i mozda malo ozbiljnije shvate kao moguce dobre knjige, samo malo kanalishi tu energiju ;-)
a shto se tiche knjiga, to da nisi ranije chitala, tj. ni pokushavala da prochitash, i da si imala drugachije mishljenje, a prijatno te iznenadilo, zvuchi kao dobra preporuka
Mada autor mozda isto ima malu crtu losheg imenovanja
tvoja preporuka zvuchi dobro ;-)
Mozda pogledam
Koliko koshtaju njegove knjige? Ili si voljna da pozajmish, kada pochnu skupovi?
URADI SAM PROJEKTOR
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=81720

Ako se nekad osetiš malen/a, zapostavljen/a i depresivan/a... Uvek se seti da si nekad bio/la najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Govor bi trebao biti poput zenske suknje: dovoljno dugacak da bi pokrio temu,a dovoljno kratak da bi bilo zanimljivo... ^_^
-
30-07-2010 17:50 #6Curious-one Mangaš
- Blog Entries
- 6
- Thanks
- 6
Bre iskreno, ni ja ne volim mnoge delove u njegovim knjigama, ponekad kada čitam neke njegove nemam pojma šta su, pokušaji da zasmeje čitaoca imam osećaj kao da je moja mlađa sestra sela i počela da natrpava ulične žargonizme i odvale kako bi ispalo smešno a u stvari ispada jadno, ali to je samo jedna stvar koja mi se ne sviđa dok je sve ostalo zanimljivo, Prve dve knjige su posebno zanimljive jer on bukvalno opisuje svoj život kroz obe i sebe kao tinejdžera i stvarno se vidi koliki je propalitet i mangup, ali na kraju krajeva podseća na Bukowskog tako da može da prođe sa tim vatanjem ženski za sise i gutanjem bajatih bensendina jer je život sranje. Mislim, interesantno je, bolje da čitaš o tome kako je on upisao pravni jer je svako mogao da ga upisde a retko ko zavrsi nego da čitaš kako danas pravni upisuje retko ko ili skoro samo ljudi čiji je tata prethodno kupio diplomu i ceo njegov život. Mislim bez uvrede ko je na pravnom, to je mahom slučaj u mom mestu :) Lik je okey, svako može da sedne i da započne knjigu ali je retko ko i završi. Tako da skidam kapu ovom momku. Njegove knjige nisu skupe, čini mi se da je cena oko 500, mada znas da ponegde hoce i da ukradu (hulje!) pa ti negde cena prelazi i 1000 xD Tako da je sve to relativno. Bre, ja bi ti druže rado pozajmila ali nisu moje kao prvo već sam redovan posetilac naše skromne biblioteke, a što se tiče skupova ja sam ti pre duh sa foruma pošto me na tim skupovima nikad nema :)
ちえん
so fuck this world
lets get high

Reply With Quote

Bookmarks