opstanak01Movako-Group, najjeftinije avio karte za ceo svet!Marketing
+ Reply to Thread
Page 60 of 63 FirstFirst ... 10 50 58 59 60 61 62 ... LastLast
Results 591 to 600 of 629

Thread: Berserk

Permabanned Fan Blizzard Jakkal is infamous around these parts Blizzard Jakkal is infamous around these parts
    Blog Entries
    19
    Thanks
    229

Re: Berserk

Da je samo Puck...

intervalla lucida Animangaš ningen will become famous soon enough ningen's Avatar
    Thanks
    0

^ Ma koliko mi se ne sviđali pojedini članovi skupine okupljene oko Gatsa, ne mogu da se složim sa onim što si napisao.
    Prvo, Gatsu je to lepo primetio, mi, sem glavnih likova, ne znamo gotovo ništa o pojedincima iz Grifitovog pređašnjeg odreda.
    Tu je krupni, snažni, ćutljivi i iskusni borac (tačno ono što Grifitu i treba), koga autor nije dalje izgrađivao, pa prema kome će čitaoci ostati gotovo ravnodušni. Zatim kukavica, zavidnik koji je tu kako bi iritirao čitaoca. I o kakvom mojo-u ti tu govoriš?
    Misterija će čitaocu držati pažnju samo donekle, jer nas sve više zanima njeno razrešenje. ''Less is more'' koncept funkcioniše kada zapravo ti imaš bar nešto na čemu možeš da radiš, ovde nema ni toga.
    Autor je namerno sastavio ovakvu Gatsovu družinu. To su faktički ljudi skupljeni sa konca i konopca, duševno bolesni, emotivno nestabilni, nesposobni, neozbiljni, slabi, pa čak i deca. Prekaljeni borac/gorostas i ''jack of all trades'' ovde postadoše izlišni.
    Za razliku od njega Grifit ima sasvim drugačiju jedinicu i eto još jednog od faktora na kome možemo zasnivati tumačenje njih dvojice.

It's an endless quest to maintain, when no one is ever right and out of the fertile plains we bathe in the fractured rays of sun sunlight, sun sunlight...

Permabanned Fan Blizzard Jakkal is infamous around these parts Blizzard Jakkal is infamous around these parts
    Blog Entries
    19
    Thanks
    229

Ja o Gutsu nikada nisam bio ravnodushan. On je bio sve ono shto normalan chovek moze da zamisli, borac protiv nemoguceg, okovan misterijom i tamom. I to mi se svidjalo. Ekvivalent tome bi trebala da bude druzina. Gde je problem? Svi su generichki stvoreni. Guts, Grifit, Kaska i ostatak Sokola nikada nisu bili generichka bica. U Golden Ageu imali su svoje prednosti, mane, strahove i prikazivali su ih ,moram reci jako realno, dok ovi novi imaju samo svrhu, bez jasno definisane lichnosti. Mozemo reci da su jednodimenzioni.

Kuroi Kenshi Fan BlackSwordsman is on a distinguished road BlackSwordsman's Avatar
    Thanks
    9

@Blizzard Jakkal - znači, ti tvrdiš da novi likovi, nemaju svoje prednosti, mane i strahove i da ih ne prikazuju? Zar nije jednostavnije reći da ih ne podnosiš?

Blog Entries
    19
    Thanks
    229

To da ih ne podnosim je jasno kao dan. Kada govorim o gorepomenutim osecanjima ne mislim na generichke "Because the plot sad so", vec na neshto na vishem nivou drame. Secate se kada je Guts pobedio Grifita i otishao? Tu su se pokazala osecanja cele bande Sokola. ili kada je Guts pobedio Grifita? Nije li to stvorili lavinu dobrih odnosno kvalitetnih dogadjaja u kojima chitalac je citalac uzivao, a ne kao da se vrteo u centrifugi vesh mashine? O tome govorim. Sve karakteristike i ovi likovi poseduju, ali ne stichem utisak da je to deo zapleta, vec ih bukvalno pretvara u osobe koje su zarobljene u jedan te isti nivo lichnosti.

intervalla lucida Animangaš ningen will become famous soon enough ningen's Avatar
    Thanks
    0

Quote Originally Posted by Blizzard Jakkal View Post
    Ja o Gutsu nikada nisam bio ravnodushan. On je bio sve ono shto normalan chovek moze da zamisli, borac protiv nemoguceg, okovan misterijom i tamom. I to mi se svidjalo. Ekvivalent tome bi trebala da bude druzina. Gde je problem? Svi su generichki stvoreni. Guts, Grifit, Kaska i ostatak Sokola nikada nisu bili generichka bica. U Golden Ageu imali su svoje prednosti, mane, strahove i prikazivali su ih ,moram reci jako realno, dok ovi novi imaju samo svrhu, bez jasno definisane lichnosti. Mozemo reci da su jednodimenzioni.
    Pogrešno si me izgleda razumeo, ja sam to govorio o Pippin-u i Corkus-u pošto si ti njih naveo. Naravno da je teško biti ravnodušan prema Gatsu pobogu...
    Nikada nisu bili generička bića?! Lol, potpuna glupost...Tebi nije generično to što imaš jednog majstora svih zanata, gorostasa i kukavicu u družini i da gotovo ništa više o njima ne znaš? Potpuno sivilo. Sem Gatsa, Grifita i Kaske o ostalima se ne može kao što je već navedeno ni govoriti. Nekim članovima nove družine su bar date ličnosti, igraju bitnu ulogu i o njima se može diskutovati.

It's an endless quest to maintain, when no one is ever right and out of the fertile plains we bathe in the fractured rays of sun sunlight, sun sunlight...

Blog Entries
    19
    Thanks
    229

Pipin i Corkus? Pa Pipin je imao svoj svetao trenutak samozrtvovanja, ali nije jeo scenografiju (chew the scenery). Bio je cutljiv, dobar borac i nikada nije bio istaknut lik (sa novom Guts druzinom Muiura prosto bode ochi). Corkus je druga pricha. Moze se reci da su jasno vidljivi delovi evolucije samog lika. Od pochetnog antipatichnog, preko samozivog, do krajnje dopadljivog pri kraju (na zalost), Corkus je meni i dan danas fascinantan. Kao shto rekoh, nedostatak humora (odnosno ima ga jako malo, na jako dobro odabranim mestima) u Golden Ageu sigurno nosi deo mojeg simpatisanja ka staroj bandi.

Thanks
    0

To što im je autor poklonio malo pažnje u poslednjim trenutcima njihovih života je druga stavr. A i to je tako tipično da se ćutljivi rmpajlija žrtvuje sebe, služio je svojoj svrsi do kraja. Poenta je da čitalac posle svega ne može da formira neki odnos prema tom liku. Corkus je 'ajde da kažem možda jedini od tih sporednih likova koji je izazivao određene reakcije kod mene sa svojim komentarima, ali to je i bila njegova svrha, uvek mora da postoji neki seronja je l'?
    Odred zapravo čini trio- Grifit, Gats i Kaska, a ostali su tu da upotpune prostor i posluže određenoj svrsi.
    Last edited by ningen; 30-07-2010 at 10:41.

Blog Entries
    19
    Thanks
    229

Dobro prihvaticu to kao argument. Ali ostajem, da je Golden Age bio najbolji, najzreliji, najozbiljniji deo Berserka. Sada mi se chni da je i One Piece ozbiljniji od njega.

10. The Following User Says Thank You to Blizzard Jakkal For This Useful Post:

kakashi (30-07-2010)

Drug Clan jbt Animangaš ShurikN is a jewel in the rough ShurikN is a jewel in the rough ShurikN is a jewel in the rough ShurikN's Avatar
    Thanks
    38

Quote Originally Posted by ningen View Post
    To što im je autor poklonio malo pažnje u poslednjim trenutcima njihovih života je druga stavr.
    Odred zapravo čini trio- Grifit, Gats i Kaska, a ostali su tu da upotpune prostor i posluže određenoj svrsi.
    1. Svako je imao svojih 5 minuta slave. Sporedni likovi su i tu da bi zaginuli. Zasto crnci u slash hororima prvi ginu
    2. Naravno. Ne mogu svi likovi da budu glavni. Zamislite da Dzon Konora u isto vreme spasavaju i Svarc i Stalone i Brus Vilis i Staham i Dzeki Chen i Dzet Li i Chuck Norris (a sve to rezira Dzon Vu) i svi su na dobroj strani....

Enivej, procitah ovo sto nam je dato i imam neki osecaj da manga polako pocinje da se vrti u krug. Dodju demoni i ostala cudovista, guts nabaci armor, izmasakrira sve, ona mala ga spase, posle ponovo putuju i to je to... A sto se tice likova ja licno moram da priznam da mi se ovi novi likovi mnogo vise svidjaju od starih. Oni stari su svi bili vojnici placenici AKA svi su imali slicne mentalitete, kod ovih sad, imas plemice, moreplovce, klinca lopova, vesticu, a izgleda uskoro i morsku sirenu (Ariel xd)... Jedni druge upotpunjuju. Sad vise lici na neku epsku avanturu, a i dalje su ostavljeni hack&slash elementi (zbog cega sam pored price i poceo da citam).
    Kad je to u pitanju ne bunim se. Samo kad bi cesce izlazilo.