opstanak01Marketing SRPSKI ANIME I MANGA PORTAL!
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: Dobri SF Filmovi!

N00b N00b
    Level completed: 42%, Points required for next Level: 88
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

Level
    38
    Thanks
    0

Dobri SF Filmovi!

Od kvalitetnih sf filmova navodim: 2001 Odiseju u Svemiru(reci su suvisne svako gledanje otkriva nesto novo) 2010(relativno dobar nastavak skoro savrsenog filma) Blade Runner(nesumnjivo najuticajniji i vizuelno najbollji sf film Harison i Rutger su nadmasili sebe u ovom ostvarenju izgled LA 2019 je prosto neverovatan za 1982) 1984(odlicna ekranizacija istoimenog romana Tom Hurt i Ricard Barton kidaju) Solaris(mislim na verziju Andreja Tarkovskog dobar na svoj nacin) Alien(ne vezano za sf ovo je jedan od retkih serijala u kome su svi delovi relativno dobri) Screamers(svaka cast Kanadjanima sa onako malo para dali su nam odlican cyber-punk film koji se doduse dosta razlikuje od dikovog dela) The Thing(po meni najbolji karpenterov sf film) Dune(Linc je ovo malo zbrzao ali je ipak dobro) Event Horizon(dobar mix sf-a i horora) Metropolis(zacetnik celog zanra) The Abyss(cudo podvodne tehnike sa pomalo tankom pricom) itd.... Valjda ce se neko uz pomoc mnogih setiti da konacno ekranizuje Neuromansera. Cujem da je vec bilo par pokusaja ali su projekti ubrzo ugaseni. Slozicete se samnom da ovaj roman definitivno zasluzuje pristojan film.
    <br /><br /><br /><br />\&quot;My life has taken another turn again. The days move along with regularity, over and over. One day indistinguishable from the next. A long continuous chain. Then suddenly, there is a change.\&quot; - Travis Bickle

Samurai Solo Fan
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 98.0%
    Achievements:
    Three FriendsVeteranTagger First ClassYour first GroupOverdrive
    Awards:
    King of PublishingCommunity AwardMost Popular
    T r e f ™'s Avatar
    Level
    100
    Thanks
    107

???: Dobri SF Filmovi!

Dobar je i serijal Alien-a, mada samo zadnja 2 dela su stvarno dobra.

And this is where the complexity comes in...

Maybe we in modern civilization haven't really connected with this understanding.

N00b N00b
    Level completed: 85%, Points required for next Level: 23
    Achievements:

Level
    36
    Thanks
    0

Ne tako nov, ali odlican - Ostrvo, sa Skarlet Johansen i Ijanom MekGregorom

Otaku Animangaš
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 271
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    Veteran5000 Experience PointsTagger Second Class

Level
    62
    Thanks
    0

Vidim da nije pomenut,a verujem da ce se dosta clanova ovog foruma sloziti sa mnom.
    Film Serenity je zaista odlican SF film sa primesama westerna.Veoma vredi pogledati.
    Takodje bih predlozio Space Balls,iako parodija,odlican SF non the less.
    Matrix 1 je isto veoma dobar.
    Terminator 1 i 2 da i ne pominjem :)

N00b N00b
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 69
    Achievements:

Level
    36
    Thanks
    0

Hi Panzer, respekt za topic .
    Nema sta, naveo si dosta ultra-genijalnih klasika, malo toga ostaje da se pomene.
    Sta bi jos moglo, recimo Stalker pomenutog Andreja Tarkovskog, radjen po prici Roadside Picnic. E sad, ima mnogo zanrova i filmova koji "donekle" spadaju u SF, kao od novijih npr Donnie Darko, Pi, The Fountain (2006), Primer ili stari Time Machine, Kjubrikov A Clockwork Orange, gomila filmova po Stivenu Kingu, zatim imamo klasicne svemirske sage kao Star Wars, Star Trek itd.
    80-ih i 90-ih godina proslog veka je izaslo dosta kultnih SF filmova (doduse uglavnom akcijasa), kao pomenuti Terminator ili Predator, Robocop (prvi deo, po meni jedan od najboljih cyberpunk filmova). Kad smo kod cyberpunk-a, film Hardware (aka M.A.R.K. XIII) je niskobudzetni cyberpunk sf sa dosta shmeka, vredi pogledati, inace inspirisan nekim autorskim stripom.

Hvala bogu da im jos neko ovde ko misli da bi Neuromancer morao da dobije kvalitetnu ekranizaciju. Negde na netu sam nasao i jednu verziju scenarija koja uopste nije tako losa. Ipak, kako sada stvari stoje, film bi trebao da bude (relativno) visokobudzetni ali ne daj boze da bude Hollywood-ska produkcija i ispadne nekakav akcijas sa Keanu Reeves-om ili Ben Afleck-om. Tu je i cela zbrka sa imenom "Matrix" koji za sobom vuce "tezak" trademark, a zamislite sad da se u Neuromancer filmu virtuelni 3d internet iz Gibsonovog dela zove "the network" ili "world wide web" umesto "the matrix", blasphemy. Tako da, ja bih radije sacekao neko "srecnije" doba za SF kinematografiju, pa kada se udruze rusi, japanci, englezi i ameri da zajedno naprave kvalitetan Neuromancer film, onda ce mozda biti nesto od toga :).
    Inace, kad vec pomenuh Keanu-a i The Matrix, ma koliko ljudi pljuvali taj film (samo prvi deo, ostalo je dosta losije) i ma koliko su braca Wachowski krali i uzimali ideje, film je po meni dobio kultni status, i dan danas je sjajan.

N00b N00b
    Achievements:

Level
    38
    Thanks
    0

Skoro sam nabavio i Silent Runinng iz 71 godine. Mozda je neko gledao u pitanju je ekoloski sf film. Tema je ocuvanje suma po svaku cenu vredi pogledati. Zaboravio sam da dodam jos neka stara ostvarenja tipa Solyent Green i Logan&#39;s Run, THX 1138 itd.
    <br /><br /><br /><br />\&quot;My life has taken another turn again. The days move along with regularity, over and over. One day indistinguishable from the next. A long continuous chain. Then suddenly, there is a change.\&quot; - Travis Bickle

N00b N00b
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 69
    Achievements:

Level
    36
    Thanks
    0

Nisam gledao Silent Running, a Soylent Green i THX1138 imam od kojih je ovaj poslednji totalni istripovan film, vrlo cudan, jos vise kad vidis da ga je George Lucas radio (jel tako bese?).
    Za Logan&#39;s Run znam, mozda sam ga i gledao kao vrlo mali ali trebao bih i to da nabavim :).
    Od tih starih filmova, pre mozda godinu dana sam gledao film Zardoz iz 1974, glavna uloga Sean Connery. Prilicno dobar film a nikad nisam cuo za njega :). Radnja se odvija u dalekoj buducnosti gde ljudska bica zive primitivnim zivotom, a love ih trenirani ratnici i lovci koji to cine za potrebe i u cast Zardoz-a, bozanstvo koje izgleda kao velika kamena glava, mada zapravo nista nije onako kako izgleda i lovac Zed (Sean Connery) odlucuje da udje u kamenu glavu i otkrije pravu istinu sveta.

N00b N00b
    Achievements:

Level
    38
    Thanks
    0

Zaboravio sam da navedem film Omega Men sa Carltonom Hestonom. Neki ga smatraju zacetnikom post apokaliptik zanra. Mozda se neko seca filma On Dolaze sa Carli Sinom dosta dobar af triler i naravno nezapazen. Dvojku nisam gledao ali cujem da je losijeg kvaliteta.

Fan Mangaš
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 86
    Achievements:
    Veteran5000 Experience Points

Level
    45
    Thanks
    0

oba ridika,Returner i odusevio sam se (skoro gledo po prvi put) STAR TREK I

to je sto mi sad pada na pamet.

Vow Me Mangaš
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 6
    Achievements:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points
    Ibrzu's Avatar
    Level
    55
    Thanks
    0

THX 1138 sam sad skoro opet odgledao i odushevio. Da li se to samo meni chini ili su se samo ranije pravili dobri SF filmovi? Sada kao da je vazhno koliko specijalnih efekata ubacish i to je to.
    Zanima me da li je neko gledao Solaris, rusku verziju naravno, i da li bi hteo da to mi srezhe? :D

Life at twenty five dreams per second.