Claymore

CLAYMORE

  • Naziv: Claymore (Klejmor)
  • Tip: TV serija
  • Broj epizoda: 26
  • Žanrovi: akcija, avantura, fantazija, srednji vek, natprirodno, misterija,…
  • Studio: Madhouse
  • Prevod: Vortodox

 

O seriji:

Serija je rađena po mangi autora Jagija Norihiroa, a koja je izlazila u Monthly Shounen Jump, a kasnije u magazinu Weekly Shounen Jump.
U svetu poput srednjevekvone Evrope u gradovima se pojavljuju misteriozna stvorenja koja se infiltriraju među građanje koje kasnije proždiru. Ta stvorenja se nazivaju Jome, uzimaju obličje normalnih ljudi i zahvaljujući toj sposobnosti lako napadaju ljudska naselja. Jedini način za borbu protiv takvih pošasti su čudne ratnice Klejmorke koje rade za misterioznu organizaciju. Naime, Klejmorke, devojke ratnice srebrnih očiju su jedina bića koja su u stanju da prepoznaju Jome i koje su dovoljno snažne da im se suprotstave. Priča prati jednu od najnižerangiranih Klejmorki, Klaru, ali se mogu videti i priče drugih ratnica iz kojih saznajemo da je zapravo veoma surovo opstati u organizaciji, jer moć koju Klejmorke dobijaju ima i svoju cenu…

Klikom na dugme ispod ćete podržati rad sajta i prevodioca


Linkovi:

Komentar:

Serija najvećim delom prati mangu, što je za svaku pohvalu, a najveća zamerka je alternativni kraj koji je zapravo i jedino odstupanje od mange. Tačnije, od tog momenta gde se anime prekida (završava, bolje rečeno), priča odlazi u drugom smeru i postaje manje prikladna za mlađu publiku. U osnovi serije leži šonen koncept, ali sa solidnim pričama, dobrim likovima, odličnom postavkom i dovoljno misterije da vas drži prikovane za ekran. Mnogi su u svoje vreme ovu seriju nazivali ženskom verzijom Berzerka, ali mislim da je ovaj anime dovoljno dobro obrađen da se ne može nazvati kopijom ili nekim poluproizvodom. Kraj animea je na nekim način zaokružen, ali svakako preporučujem da se nakon odgledane serije bacite na mangu i dovršite priču. Manga je završena, lako se čita i vredi odvojiti vreme za ovo delo. Ovo je serija koju bih svakako preporučio ljudima.

 

„Bg-Anime na društvenim mrežama“

INFO:

  • Prevod koji se nalazi u okviru video fajlova koje možete naći gore su delo domaćih autora.
  • Oni su potpuno besplatni i nisu namenjeni iznajmljivanju ili prodaji.
  • Za strimovanje se koriste drugi servisi i ništa od toga se ne nalazi na serveru ovog domena (www.bg-anime.com).