JoJo’s Bizarre Adventure – Part 01

JoJo’s Bizarre Adventure – Part 01

JoJo no Kimyou na Bouken (TV)
JoJo no Kimyou na Bouken (TV)

Naziv: JoJo no Kimyou na Bouken (TV)
Alternativni naziv: Džodžova Bizarne Avanture
Izvorni materijal: Manga
Premijera: 2013
Studio: David Production
Tip: TV Serija
Broj epizoda: 26
Žanrovi: Akcija, avantura, šonen, natprirodno, vampiri…


O seriji:

Jojo’s Bizzare Adventures (2012) je verovatno prva uspešna adaptacija popularne mange koja prati neverovatne avanture porodocie Džostar kroz generacije. Ova sezona prati doživlaje prve dve generacije korisnika talasa (hamona) Džonatana i Džozefa Džostara. Serijal je u Japanu i svetu doživeo veliku popularnost, naročito po pojavljivanju standova. Do tada je manga bila popularna po stilu koj je se granični sa glamuroznim modnim crtežima, za to je zaslužna i priča, kao i tempo odvijanja radnje zbog kojih ovaj naslov dobija opise kao što su „Japanski Indijana Džons na steroidima“, „Otac i majka šonena“, „Fabulosly Manl(r)y“… Neizostavno treba spomenuti i da se popularnost serije povećala zahvaljujući internetu i animacijama koje su radili japanski fanovi inspirisani ranijim anime adaptacijama i video igrama. (Wryyyy, za warudo,..)
Sve u svemu, jako zabavna serija koju treba odgledata, pa makar zbog opšte (otaku) kulture.


Sinopsis:

Porodica Džostar živi u Britaniji i prilično je imućna, a naša avantura počinje kad mladi Džonatan upozna svog usvojenog brata Dia koji je njegova sušta suprotnost. Dugo je trajala nesloga između dva brata, a vrhunac zavade je kada se ispostavi da Dio želi da postane naslednik celog imanja i kad se u priču umeša čudna kamena maska koja ima sposobnost da stvara vampire…

Sve epizode su na japanskom jeziku, sa sprskim titlovima, a za one koji ne vole tako ostavili smo i engleski prevod koji možete po želji upaliti.


 

Klikom na dugme ispod ćete podržati rad sajta i prevodioca

Stream i linkovi:

Pošto pogledate ovu seriju, možete pogledati sledeću sezonu ovde:
JOJO’S BIZZARE ADVENTURES (2-3) – STARDUST CRUSADERS


„Bg-Anime na društvenim mrežama“

Facebook: bganime.rs
Twitter: anime_bg
Instagram: bganime