Expelled from Paradise

„Izgnani iz Raja“

Naziv: Expelled from Paradise
Alternativni naziv: Rakuen Tsuihou
Izvorni materijal: Original
Premijera: 15.11.2014
Studio: Graphinica
Tip: Film
Broj epizoda: 1
Trajanje: 105 minuta
Produkcija: Toei Animation, Kinoshita Koumuten
Prevod: Vortodox


O filmu:

Film „Izgnani iz Raja“ bavi se nešto drugačijom slikom postapokaliptične budućnosti od uobičajenih mračnjaština s turobnom atmosferom, prljavim predelima i prizorima propale teške industrije. Ljudsku rasu desetkovao je fenomen poznat kao „Nano opasnost.“ Kad su svetske vlasti shvatile da postoji rizik od opustošenja planete, počela je trka u pravljenju jedinstvene „Nojeve barke“ koja će spasiti čovečanstvo. Stvorena je svemirska stanica Deva, koja je omogućila evoluciju ljudi. Na Devi živi preko 90% čovečanstva, ali ljudi više nemaju svoja tela već predstavljaju digitalne ličnosti. Na Devi je memorija sve, što ste aktivniji i vredniji član društva to dobijate više prostora i memorije za rad. Zvuči kao idealan i fer sistem, zar ne? Tako je mislila i mlada agentica Anđela Balzak koja je rođena na Devi i nije nikada okusila realan svet.
Kada hakerski napadi na svemirsku stanicu učestaju, administracija otkriva da potiču sa Zemlje i da je neophodno poslati nekoga da eliminiše opasnost. Anđela dobija telo uzgajano u skladu sa njenim DNK, i po prvi put odlazi na Zemlju koja je trenutno naseljena samo onima koji su preživeli „Nano opasnost“ i onima koji odbijaju da se odreknu telesnih užitaka. Nepotrebno je govoriti da je Anđelin susret sa rodnom planetom neprijatan, kao i da će doživeti kulturni šok kad sazna da na Zemlji postoje isksutva koja su potpuno nepoznata na Devi.
„Izgnani iz Raja“ predstavlja poslasticu za sve one koji vole dobar vizualni ugođaj, praćen pristojnim humorom i pričom koja je na mestu. Bitno je napomenuti i da je ovaj film dobio nagradu za najbolji animirani film 2014. godine od strane Udruženja japanskih filmskih kritičara.


STREAM:

LINKOVI:

Expelled from paradise – komplet
Mirror 01a
Mirror 01b
Mirror 01c
Mirror 01d
[timed-content-server show=“05/31/2018 13:45 Europe/Belgrade“]
Mirror 02a
Mirror 02b
Mirror 02c
Mirror 02d
[/timed-content-server]

„Bg-Anime na društvenim mrežama“

Facebook: bganime.rs
Twitter: anime_bg
Instagram: bganime
Google+: Bg-Anime.com


  • Kako bismo se zaštitili od zloupotrebe naših prevoda prvo objavljujemo strimove epizoda i oni su svima dostupni.
  • Same titlove i linkove za download ćemo objavljivati najverovatnije po završetku serije ili malo kasnije.