Otkazana OVA Slomljena Oštrica


Veb-sajt Comic Meteor je u sredu objavio vest da je produkcija originalne video animacije (OVA) Junosuke Jošinagine mange Slomljena Oštrica (Broken Blade/Break Blade) otkazana, a odluka je doneta u konsultaciji sa samim Jošinagom. Uz objavu je bilo uključeno i izvinjenje fanovima koji su iščekivali projekat a veb-sajt je zatražio od fanova da nastave sa podrškom.

OVA bi priču bazirala oko prošlosti Delfin Golema i njegovog misterioznog nastanka a producenti su želeli da naprave OVA i za fanove originalne priče i za nove pridošlice.  Producenti su projekat planirali još od prošlog Decembra.

Manga je već inspirisala šest serijala filmova od 2010. do 2011. godine koju je Sentai Filmvorks objavio u Severnoj Americi a radnja serijala glasi:

Stanovnici kontinenta Kruzon se rađaju sa sposobnošću da slobodno kontrolišu kvarc. Sva tehnologija je bazirana po ovoj sposobnosti, među koje spada i ispaljivanje projektila i pilotiranje Golemima (mecha). Rigart Erou je ”ne-magičan”, vrlo retka vrsta individue koja ne može da kontroliše ni najmanji kvarc. Rigart živi sa bratom na farmi. Jednog dana dobija pismo od starog prijatelja Hodra, trenutnog kralja. Bliski drug kralja i kraljice iz studentskih dana u Asam vojnoj školi, Erou saznaje da je rat na pomolu. Hodr ga je pozvao jer je pronađen drevni Golem u rudarskom oknu. Niko ne može da ga pokrene i kraljica Sigin, vrhunski inženjer, sumnja da bi ”ne-magičan” tip čoveka mogao da bude rešenje.

 

393 total views, 3 views today

No votes yet.
Please wait...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.