Bg-Anime 2020. Update info

Bg-Anime 2020. Update info

Ova 2020. godina krenula je krajnje apokaliptično, ali smo se potrudili da uradimo nešto korisno tokom vremena koje moramo da provedemo kod kuće.

Uzimajući sve u obzir shvatili smo da je ovo idealna prilika da sredimo sve one sitnice koje su nas nervirale na sajtu. Sada, posle par meseci rada, možemo da objavimo šta smo radili i koje izmene možete već da vidite kod nas.

 • Sređen je pregled naslova koje imamo na sajtu.
  Sada su slike serija/filmova u ravni, a ispod možete videti i kratak opis naslova. Ovako možete lako da pogledate šta je dostupno, kao i da vidite o čemu se radi u naslovu koji vas interesuje.
 • Dovršen je prevod serije „Natsume’s Book of Friends“.
  Naime, u pitanju je jedan od projekata na kojem smo krenuli da radimo pre mnogo vremena, ali je bio nepravedno zapostavljen. Dakle, sada je dostupno svih šest sezona serije, a uskoro ćemo okačiti i OVA-e koje smo takođe preveli. Ukoliko niste gledali ovu seriju, toplo vam je preporučujemo.
 • Omogućeno je lakše uveličavanje videa (fullscreen).
  Do sada ste morali da kliknete kvadratić u gornjem desnom ćošku koji je otvarao novi tab, pa ste tek onda mogli da uveličate video. Sada smo omogućili da to možete odmah da uradite na samoj stranici. Dakle, manje otvaranja prozora, tako da možete brže i lakše da uživate u omiljenim serijama.
 • Imamo novi server.
  Kao što i sami znate, naša politika je da na sajtu ne bude intruzivnih reklama i da se svima olakša pristup prevedenim naslovima. Sada su sve epizode postavljene na servere koji nemaju reklame. Da ponovim, ovo je fansub sajt i cilj nam nije zarada već da što više ljudi uživa i gleda anime serije sa našim prevodima.
 • Zlostavili smo internet do maksimuma.
  U prethodnom periodu je uploadovano preko 1385 GB serija i filmova. Duži vremenski period nismo gasili kompove, a na sreću imamo neograničen upload. 
 • Dokupili smo još jedan server.
  Kako bismo obezbedili da u svakom momentu možete da gledate anime serija sa našeg sajta zakupili smo dva servera i pobrinuli smo se da većina naslova ima makar po jedan „Mirror“ link. Naime, ukoliko jedan server bude preopterećen možete da koristite mirror link.
 • Dosta se prevodilo tokom ovih deceniju i po.
  Trenutno imamo preko 130 prevedenih serija, više od 90 anime filmova, kao i dvadesetak prevedenih igranih filmova. Sve je dostupno besplatno na našem sajtu.

Iza nas je petnaest godina rada i iskustva. Vremenom smo učili i trudili se da naši prevodi budu što bolji. Međutim, realan život i obaveze nam umanjuju količinu slobodnog vremena koje imamo da se posvetimo hobiju kao što je prevod anime serija. Ne brinite se, nećemo prestati da prevodimo, potrudićemo se da nastavimo dalje sa prevodima onoliko koliko budemo u mogućnosti. Zbog svega toga nam je bilo veoma važno da sredimo sajt i omogućimo Vam pristup serijama i filmovima koje smo preveli.

Hvala Vam na poverenju i vremenu provedenom sa nama. Nadamo se da ćemo se još dugo družiti i da ćete uživati u našim prevodima i u budućnosti.

[BG-ANIME]