Bg-Anime

Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja – ČPP – FAQ

Ovde možete naći odgovore na često postavljana pitanja u vezi sa radom sajta Bg-Anime.com (ČPP – FAQ)

Bg-Anime
Bg-Anime
Da li ovde mogu da gledam animee?

Da. Uslovno rečeno. Naime, na ovom sajtu možete naći linkove ka serijama i filmovima sa prevodima naše grupe.

[collapse]
Da li ovde mogu da se nađu anime serije i gde?

 

U gornjem delu sajta imate bar sa sekcijama sajta. Jedna od njih je “Serije”. Klikom na taj tab biće vam otvorena strana sa spiskom i slikama anime serijala koje možete naći na sajtu. Da biste pristupili nekoj od serija dovoljno je da kliknete na naziv ili samu sliku.

[collapse]
Da li ovde mogu da se nađu anime filmovi i gde?

 

U gornjem delu sajta imate bar sa sekcijama sajta. Jedna od njih je “Filmovi”. Klikom na taj tab biće vam otvorena strana sa spiskom i slikama anime serijala koje možete naći na sajtu. Da biste pristupili nekoj od serija dovoljno je da kliknete na naziv ili samu sliku.

[collapse]
Da li ovde mogu da se nađu igrani filmovi i gde?

 

U gornjem delu sajta imate bar sa sekcijama sajta. Jedna od njih je “Live action”. Klikom na taj tab biće vam otvorena strana sa spiskom i slikama anime serijala koje možete naći na sajtu. Da biste pristupili nekoj od serija dovoljno je da kliknete na naziv ili samu sliku.

[collapse]
Šta je "mirror"?

 

Kako bismo obezbedili da prevedene serije i filmovi budu uvek dostupni našim posetiocima trudimo se da za svaki fajl obezbedimo što je više moguće dodatnih linkova (mirror) koje možete koristiti kao alternativu za gledanje omiljenih serija. Ovi alternativni linkovi se nazivaju “mirrors”.

[collapse]
Nijedan link ka seriji koju hoću da gledam ne radi. Šta da radim?

 

Prvo proverite da li mirror linkovi rade ili ne, kao i da li je dostupan download. Ukoliko ništa od toga ne radi, onda je neophodno da na forumu prijavite koji naslov ne radi (https://www.bg-anime.com/forums/topic/prijavljivanje-linkova-koji-ne-rade/), a mi ćemo se onda potruditi da u najkraćem mogućem roku obezbedimo nove linkove.

[collapse]
Download linkovi su izdeljeni na nekoliko komada. Kako da otpakujem film?

Usled ograničenja koja nam nameću hosting sajtovi neretko moramo da filmove u visokoj rezoluciji upakujemo i podelimo na više delova. Njihovo otpakivanje nije komplikovano, a kompletno uputstvo možete naći na ovom snimku (Kako otpakovati film?). 

[collapse]
Za otpakivanja filma mi traži nekakvu šifru. Koja je šifra?

 

Kako bismo zaštitili fajlove nekada moramo da stavljamo šifre na njih. Šifra koja treba da se ubaci je uvek napisana na stranici serijala ili filma koji želite da skinete. Šifra je obično “bg-anime.com” ili samo “bg-anime”.

[collapse]
Zašto na sajtu nema "određenih" serijala?

 

Bg-anime.com je sajt istoimene fansub grupe. To znači da se mi bavimo prevodom anime serija i filmova. Cilj nam je da što više ljudi upoznamo sa animeom kao pojavom.

Stoga će se na našem sajtu naći :

  • Prevedeni naslovi na kojima smo mi radili
  • Prevodi na kojima smo sarađivali ili sa prevodiocima dogovorili razmenu prevoda
  • Pojedini serijali koji su prikazivani u Srbiji, a koje više ne možete da nađete

Imajte na umu da cilj naše grupe nije širenje piraterije već omogućavanje domaćoj publici da isprate anime serije na srpskom jeziku. Ukoliko neki naslov bude licenciran za Republiku Srbiju, a mi smo ga ranije preveli, gledaćemo da linkove ka njemu uklonimo.

[collapse]
Želite da prevedemo vašu omiljenu seriju?

 

Naša fansub grupa funkcioniše na volonterskom nivou, a to znači da prevodimo ono što nam se dopalo. Početkom svake sezone postavljamo glasanje gde možete da iskažete svoje mišljenje i glasate za ono što biste voleli da odradimo.
Naravno, ostaje tu još mnogo naslova koji nisu prevedeni, a vi želite BAŠ taj naslov da bude preveden. U takvom slučaju predlažemo da nas kontaktirate i predložite donaciju sajtu, a mi ćemo videti sa prevodiocima da li je neko zainteresovan da odradi vašu omiljenu seriju.

[collapse]
Kada izlazi sledeća epizoda serije koja se trenutno prikazuje?

Bg-Anime.com je fansub grupa i radimo volonterski. Što će reći da nam niko ne plaća za ono što radimo. Stoga ne želimo da dajemo tačne datume za izlazak sledeće epizode. 

Preporučujemo da se prepišete na obaveštenja na sajtu (zvonce levo dole), pa ćete dobiti obaveštenje čim postavimo novu epizodu.
Takođe, ako želite da dobijate obaveštenja na email, možete se prepisati preko videti sa desne strane.

[collapse]
Šta je forum?

 

Malo starija publika vrlo dobro zna šta su forumi i rado ih je koristila nekada. Nova publika nije imala to iskustvo komuniciranja putem foruma. Posle dugo vremena odlučili smo da ipak osposobimo novi forum na našem sajtu i omogućimo korisnicma da ga koriste bez problema.

Danas većina rasprava se sprovodi na društvenim mrežama što je u redu, dok vam ne zatreba da nađete neku informaciju. Tu je prednost foruma koji su daleko pregledniji, sređeniji i bolji za prenos konkretnih informacija. To je razlog zašto uvek preporučujemo da se koriste forumi.

[collapse]
Šta je baza?

 

Imajući u vidu da postojimo još od 2005. godine, počeli smo da najavljujemo anime serije i filmove koji će izlaziti svake sezone. Kako bismo korisnicima olakšali pregled dolazećih serija u svetu napravili smo sekciju “baza” na sajtu gde možete naći spisak naslova, njihove opise na srpskom jeziku kao i lične komentare na njih. 

[collapse]
Da li ćete prevoditi sve što se nalazi u sekciji "Baza"?

 

Ne. Naravno da nećemo. Baza služi za najavljivanje anime sezone i samo ćemo pojedine naslove prevoditi. Ipak je ovo fansub grupa gde svi rade volonterski i ograničen je broj prevodilaca.  Hvala na razumevanju.

[collapse]
Šta je sekcija "Recenzije"?

 

Trebalo bi da sam naslov objašnjava. U sekciji “Recenzije” možete naći spisak recenzija na kojima su radili različiti autori tokom godina postojanja starih bg-anime foruma. Nažalost još uvek nisu izvučene sve recenzije, ali će i to u nekom momentu doći na red.

[collapse]

Imate specijalizovan zahtev da nešto prevedemo?

Šta želite da prevedemo?

2,202 total views, 6 views today

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...